Kenniscafé Bewegen & Leren in Zwolle

SMART MOVES! Geen categorie

Kenniscafé Sport Live! Bewegen & leren: feiten, fabels & fantasie (3e editie)

De inschrijving is geopend! Klik hier om je in te schrijven!

Hoe kun je bewegen en leren integreren in de lessen op de basisschool? Wat weten we wel en wat niet? Wat gebeurt er inmiddels al binnen het basisonderwijs? Welke dromen leven er, en hoe komen we van droom naar realiteit? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het interactieve Kenniscafé Sport Live! op woensdag 7 februari op de CALO Windesheim in Zwolle.

Het kenniscafé bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Feiten en fabels over bewegen en leren door Amika Singh (projectleider Smart Moves!) en Vera van den Berg (promovendus Smart Moves!)
  2. Interview met vakleerkracht Christa Rietberg (uitgeroepen tot leerkracht van het jaar 2017) over bewegen en leren.
  3. Bewegend leren in de praktijk: door Chris Hazelebach (CALO) en Corine Visser (CALO, mede-ontwikkelaar pabotraject ‘specialist gezonde en sportieve school’)
  4. Snelkookpan: fantaseren over bewegende leerarrangementen
  5. Slotdebat over bewegen en leren in 2025

Extra: workshop rekentafels Jong’Leren’

Voorafgaand aan het kenniscafé geeft Chris Hazelebach van 14.00-15.30 een workshop ‘rekentafels Jong*Leren’. Naast achtergrondinformatie over de ontwikkeling ‘Jong*Leren’ geeft de workshop extra handvaten voor de uitvoering van het programma waarin het automatiseren van rekentafels op speelse manier aan jongleren wordt gekoppeld. Voor deelnemers aan het kenniscafé is deze workshop gratis. Een preview van de methode is te vinden via deze link.

 

 

SMART MOVES!Kenniscafé Bewegen & Leren in Zwolle